Kviklån trods RKI

Hvis du har fået brev fra RKI om at du er blevet registreret som dårlig betaler, så er dine muligheder for at låne penge eller få nogen form for kredit og kviklån pludselig stærkt begrænset.

Indhold på siden

Hvad er RKI?

RKI står oprindeligt for “Ribers Kredit Institut”, som firmaet bag gik under i mange år, efter at Mogens Riber stiftede det tilbage i 1971 i Silkeborg.

“At stå i Ribers” er et udtryk den dag i dag, selvom virksomheden har skiftet både ejere og navn flere gange.

I 1984 blev Ribers købt af The Thomson Corporation og omdøbt til “RKI Kredit Information”. I 1999 var det den svenske investeringsfond EQT, der købte virksomheden og slog den sammen med bl.a. Købmandstandens Oplysnings Bureau (KOB) under navnet Nordic Info Group. I 2003 blev det hele købt af britiske Experian, der stadig ejer RKI og det officielle navn er derfor “Experians RKI-register”.

RKI-registret er en database over dårlige betalere. En kreditor kan registrere dig i RKI efter at have sendt 3 skriftlige rykkere og have advaret dig om en mulig RKI-registrering. Du kan med andre ord ikke havne i RKI uden at vide det.

De fleste danske virksomheder, banker osv. abonnerer på RKI’s database og kan derfor se at du er registreret som dårlig betaler, når de laver en kreditvurdering af dig. En RKI-registrering er et stort rødt flag, og vil i langt de fleste tilfælde resultere i en afvist låneansøgning.

Det er også derfor at så mange søger på “Lån trods RKI” og måske endda derfor du er havnet på denne side.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Først og fremmest skal du skabe et overblik over din gæld og dine registreringer. Du kan enten ringe til Experians kundeservice på 70 10 01 07 eller logge ind på dininfo.dk med NemID for at få en oversigt over hvilke kreditorer der har registreret dig i RKI, og hvilke beløb du skylder dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *