Lån til kørekort

Kørekort

Du er lige fyldt 18 år og vil gerne have et kørekort, ligesom alle dine venner.

Men et kørekort er dyrt, og det har måske ikke lige fået sparet penge sammen til det. Dine forældre har ikke råd til at betale for det. Hvad gør du så?

Hvad koster et kørekort?

Lad os først lige kigge på, hvad et kørekort egentlig koster.

De fleste køreskoler tilbyder en såkaldt lovpakke, der indeholder det loven kræver som minimum:

  • 29 teori-lektioner
  • 4 lektioner på lukket bane
  • 16 køretimer på almindelig vej med en kørelærer
  • 4 lektioner på glatbane

De færreste kan nøjes med de 16 køretimer og skal derfor betale for ekstra timer på vejen. Du kan også risikere ikke at bestå hverken teori- eller køreprøven i første forsøg og skal altså måske betale for flere prøver.

Andre mulige udgifter udover lovpakken og ekstra timer kan være:

  • Teoribog
  • Teoriprøve(r)
  • Førstehjælpskursus
  • Lægeattest
  • Køreprøve(r)
  • Gebyr for bestiling af køreprøve(r)

Det er med andre ord individuelt hvad et kørekort vil koste dig. Lovpakken kan fås mellem 10.000 og 15.000 kr. Så regn med en samlet pris på mellem ca. 12.000 og 17.000 kr – medmindre du dumper og skal have ekstra timer og prøver.

Lån 20.000 kr.

Hvis du kan stå med 20.000 kr. i hånden, så har du alle muligheder for at erhverve det eftertragtede lyserøde kort og komme ud at køre i bil.

Hvis du ikke kan skaffe pengene på anden vis, er det forholdvist nemt at låne et beløb på 20.000 kr. Det kan du enten gøre med et kviklån eller et forbrugslån.

Et kviklån har som regel et maksimum på 6.000 kr. Nogle steder 10.000 kr. Derfor er et forbrugslån typisk det bedste, når det kommer til at låne til et kørekort. Med mindre du tager flere end ét kviklån.

Fordelen ved kviklånet er, at flere kreditfirmaer tilbyder “første lån gratis”. Det vil sige at du kan låne pengene uden at skulle betale hverken renter eller gebyrer, når det er første gang du låner hos det pågældende firma.

Et forbrugslån fungerer i bund og grund som et traditionelt banklån, hvor man låner f.eks. 20.000 kroner og efterfølgende betaler det af over en rækker måneder eller år + renter.

Hvilken løsning du skal vælge kan være nemmere at overskue, hvis du har en række lånetilbud at sammenligne og forholde dig til.

Du kan hos Pengeraket.dk udfylde en simpel formular og få tilsendt en række uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem.

Held og lykke med kørekort og vi ses ude på landevejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *